Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJørgensen, Torbjørn
dc.coverage.spatialNorwayen_US
dc.date.accessioned2021-02-11T11:37:14Z
dc.date.available2021-02-11T11:37:14Z
dc.date.issued2011-09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2727409
dc.description.abstractMålet med arbeidet var å undersøke 1) ved hvilke konsentrasjonsforskjeller i salinitet saltholdig vann vil innlagres i bunnsjiktet, 2) betydningen av temperaturforskjeller og ulike saliniteter og 3) om repetert tilførsel av salt bidrar til videre oppbygging av det saltholdige bunnsjiktet. Undersøkelsen viste at fra 200 mg/L natriumklorid tilsetning dannet det seg tydelige saltfingre. Resultatene indikerer at det utvikler seg salte fingre og at saltholdig vann synker til bunnen, men det kan ikke påvises at det dannes permanent sjiktning.en_US
dc.description.abstractThe aim of the study was to investigate 1) by which concentration differences in salinity will salt water be stored in the bottom layer, 2) the importance of temperature differences and different salinity and 3) will repeated supply of salt contributes to further development of the saline bottom layer. The survey showed that from supply of 200 mg / L sodium chloride salt fingers was formed. The results indicate that salt fingers can be formed due to road salt application and the salty water sinks to the bottom, but formation of permanent stratification can not beproved.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherStatens vegvesenen_US
dc.rightsAttribution-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectTettheten_US
dc.subjectVegsalten_US
dc.subjectAkkumuleringen_US
dc.titleArbeidsnotat: Laboratorieforsøken_US
dc.title.alternative-for å studere hvordan saltløsninger blandes og innlagres i ferskvannen_US
dc.typeWorking paperen_US
dc.rights.holderStatens vegvesenen_US
dc.source.pagenumber15en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

  • SaltSMART - FoU-program (2007-2011) [44]
    Statens vegvesen startet dette prosjektet for å finne ut hvordan man kan redusere bruken av salt samtidig som man opprettholder god fremkommelighet og trafikksikkerhet gjennom vinteren.

Vis enkel innførsel

Attribution-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NoDerivatives 4.0 Internasjonal